Grecia este poate una dintre cele mai unice destinații din lume.
Unde altundeva în afară de Grecia poți vedea mănăstiri cu fresce vechi de mii de ani, plaje spectaculoase și poți trece constant pe lângă clădiri antice.
Și dacă întrebi pe oricine care este lucrul preferat despre Grecia – sunt șanse mari să primești un răspuns despre mâncarea sa.
Partea bună este că nici măcar nu va trebui să ieși afară din țară, pentru a te bucura de o experiență culinară grecească, pentru că Thessaly Greek Taverna le oferă clienților o evadare gastronomică unică, unde pot gusta combinația perfectă de rețete tradiționale aduse tocmai de la malul Mării Mediteranene.
În acest articol, îți prezentăm câteva dintre mâncărurile delicioase pe care trebuie să le încerci dacă te oprești pe la taverna noastră.
Gyros
Pentru cei mai mulți, gyro-ul este doar niște pita cu puțină carne în ea. Nimic mai mult și nimic mai puțin. Însă pentru noi, gyros-ul înseamnă tradiție, obiceiuri și savoare. Legenda spune că gyros-ul a fost prima oară preparat la începutul anilor 1920 de refugiați de origine armeană. Astăzi, gyros este cea mai populară mâncare de stradă din Grecia.
De asemenea, este și un produs fast-food foarte popular în întreaga Europă.
Carnea folosită în gyros este, de obicei, carne de porc sau de pui, dar versiunea originală a felului de mâncare cerea cel mai probabil carne de miel, pe care o puteți găsi și astăzi.
Carnea din gyros este tăiată foarte subțire dintr-un con mare de carne condimentată, care este gătită pe un rotisor vertical. În unele cazuri, poate fi preparat din carne tocată presată într-o pâine și prăjită la tigaie.
Condimentele tradiționale folosite în rețetele grecești de gyros includ usturoi, oregano, rozmarin, chimen, coriandru, nucșoară și fulgi de ardei roșu.
Bouyourdi
Cuvântul Bouyourdi a însemnat inițial ordinul scris al unui funcționar al Imperiului Otoman (sub ocupație turcă), de obicei pentru colectarea taxelor.
În prezent, „Boudyourdi” este o mâncare tradițională din Grecia: Numele Bouyourdi a fost dat tocmai pentru că rezultatul este destul de picant (fierbinte).
Se prepară cu brânză feta, roșii, ardei, ulei de măsline combinat cu fulgi de chili și oregano. Se coace la cuptor până când feta se topește într-un mic vas tradițional de lut sau de fontă (saganaki).
Acest fel de mâncare este un favorit tradițional și poate fi servit ca aperitiv, cu pâine sau, uneori, ca garnitură la friptura de pui.
Calamar umplut
Dacă nu ai mâncat niciodată calamari umpluți, te încurajăm cu tărie să încerci această rețetă. Denumite de obicei calamari, de la termenul italian pentru calamari, aceste delicioase moluște sunt o sursă excelentă de proteine. Calmarul a fost făcut pentru umplutură.
Cu corpul lor lung, gol (odată curățat) și suplu, îi puteți umple cu ușurință cu un sortiment de bunătăți. În această rețetă grecească de calamari umpluți folosim feta, cașcaval, roșii, ardei, sos de mușat cu miere și lămâie.
Acestea fiind spuse, calamarii noștri umpluți sunt un fel principal minunat și sățios, mai ales dacă sunt însoțiți de alte feluri de mâncare de inspirație mediteraneană.
Ești în căutarea unei mese grecești autentice și delicioase?
Încearcă Thessaly Greek Taverna. Bucătăria delicioasă servită la acest restaurant tradițional te va încânta cu siguranță.
Citește și: