Skip to content
Gustarea pentru prima dată a mâncării grecești este o experiență de neuitat. Nu numai că dieta mediteraneană este una dintre cele mai sănătoase din lume, dar este și incredibil de delicioasă!
 
Mâncarea grecească este proaspătă, aromată și plină de atâtea tradiții încât o singură îmbucătură te va duce instantaneu cu gândul la insulele grecești Creta, Rodos și Santorini și în orașele metropolitane Atena și Salonic.
 
Din fericire, nu trebuie să călătorești departe pentru a te bucura de unele dintre cele mai bune bucătării din întreaga lume.

Iată 5 Motive pentru care te vei îndrăgosti de mâncarea noastră.

 

1. Preparate hrănitoare

De la unele dintre cele mai bune preparate din carne de miel până la fructe de mare proaspete, legume, fasole, leguminoase și, bineînțeles, ulei de măsline, mâncarea grecească este simplă, colorată și incredibil de hrănitoare. Grecii sunt cunoscuți pentru că iubesc mâncarea, iubesc să mănânce și iubesc să gătească pentru alții. În cultura greacă, mâncarea este mult mai mult decât hrană – este vorba despre cultură, confort, familie și viața însăși.

 

2. Ingrediente pline de arome

Cele 3 principii fundamentale după care ne ghidăm atunci când preparăm cele mai savuroase și tradiționale delicii culinare grecești sunt: pâine, vinul și uleiul de măsline. Pentru greci aceste alimente reprezintă fragilitatea, simplitatea dar și armonia gustului în farfurie. În meniul Thessaly vei găsi nu doar un gust autentic grecesc, dar și plăcerea îmbinării aromelor în farfurie pentru a le face memorabile.

 

3. Un singur cuvânt: „feta”

Totul e mai bun cu feta. Această brânză albă sfărâmicioasă și cremoasă este adaosul perfect pentru cele mai multe dintre preparatele noastre. Este făcută din lapte de capră sau oaie și considerată una dintre cele mai versatile brânzeturi de pe planetă care se combină perfect în orice preparat inclusiv carne, fructe de mare și chiar și deserturi. Recomandarea noastră pentru încercarea acestei brânze este taverna Thessaly Greek taverna. O veți găsi și în cel mai nou preparat: doradă la cuptor cu dovleac și feta.

 

4. Este cea mai bună mâncare tip fast food

Într-o mare de burgeri procesați și cartofi prăjiți, mâncarea grecească este o alternativă binevenită la fast-food. Gyros sunt făcute din carne prăjită lent pe o rotiserie verticală și servite într-o pita cu legume, sos tzatziki și brânză feta. Atunci când treci pe la Thessaly Greek Taverna poți comanda și o salată grecească sau saganaki cu vinete ca și opțiune vegetariană.

 

5. Oferim o gamă variată de texturi

Textura joacă un rol aproape la fel de important ca și aroma atunci când vine vorba de mâncarea grecească. Avem pită, carne proaspătă, brânzeturi topite, cartofi prăjiți, sosuri groase cu infuzie de usturoi, calamari incredibili, pui care vă lasă gura apă, etc.

Atunci când pui multe dintre acestea împreună (cele mai clasice exemple din meniul nostru sunt probabil Gyros de Pui și Bifteki de Vită), obții un amestec de texturi care scoate în evidență gustul și îl pune în valoare.

Acest lucru o face să „explodeze” într-un mod care îți surprinde papilele gustative și creează un alt nivel de diversitate. Unul dintre noile noastre preparate cu textură fermă sunt pastele Kritharaki cu fructe de mare, unt și parmezan.

Așadar, încercă mâncarea grecească și vei descoperi singur ce o face să fie una dintre cele mai populare tipuri de bucătărie din lume în prezent. Cu siguranță nu vei fii dezamăgit.

 

Citește și:

3 dintre cele mai bune mâncăruri grecești pe care să le încerci

6 deserturi tradiționale grecești de la Thessaly Greek Taverna

Te așteptăm la Thessaly Greek Taverna în Cluj-Napoca!